Руска салата с кренвирш и арабска питка

Рецепти 40 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • За руската салата
  • 500 г картофи
  • 3 бр. кренвирши Аз ям!
  • 150 г моркови
  • 100 г кисели краставички
  • 100 г грах от консерва
  • 250 г майонеза
  • сокът на 1/3 лимон
  • сол на вкус
  • За арабската питка
  • 500 г брашно
  • 1 щипка сол
  • 25 г олио
  • 100 г кисело мляко
  • 1/2 ч.л. сода
  • 150 мл вода

Начин на приготвяне:

Начин на приготвяне на салатата:
Сварете картофите и морковите. Намачкайте сварените картофи с преса. Нарежете кренвиршите, морковите и киселите краставички на дребни кубчета и ги прибавете към сварените и намачкани картофи. Прибавете граха, майонезата и лимоновия сок. Добавете сол на вкус. Разбъркайте добре.

Руската салата е най-добра, след като престои няколко часа в хладилника.

Начин на приготвяне на питките:
В дълбока купа добавете всички продукти и ги размесете добре, докато се получи хомогенно и гладко тесто. Оставете го да почине за поне 30 минути. Ако ще престоява повече, нека да е в хладилник.

За всяка питка е необходимо около 80 грама тесто. Оформете го на топка и разточете равномерно, докато се получи около 20 см питка. Може да се пече на почти всичко – тиган, котлон, скара, а най-добре на нагорещена каменна плоча в Пирин.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ