Салата от боб, наденица и печена червена чушка

Рецепти 15 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 800 г сварен боб
  • 200 г наденица
  • 2 глави червен лук
  • 6 печени белени червени чушки
  • 2 зелени чушки
  • 1 с. л. пушен червен пипер
  • 100 мл олио
  • сол

Начин на приготвяне:

Най-напред нарежете наденицата на колелца и я запечете на фурна или скара от всички страни. Оставете я леко да се охлади.

През това време отцедете боба от консерва или буркан и го поставете в тенджера или купа. Към него се прибавете нарязните на кубчета печени белени червени чушки, зелените пресни чушки и червения лук. Разбъркайте всичко, прибавете наденицата и овкусете салатата с пушен червен пипер, олио и сол. Разбъркайте отново и сервирайте.

Салатата с боб е чудесна идея както за обяд, така и за вечеря. Подходяща е за домашно приготвен обяд в офиса, тъй като е лесна за опаковане в кутия, не отнема време и е вкусна и на следващия ден. Най-апетитен резултат ще постигнете с Македонска наденица Аз ям!. С гаранция от Градус.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ