Салата от варен нахут, кълцани свежи зеленчуци и препечени кренвирши

С кренвирши 15 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 400 г варен нахут
  • 4 кренвирша Аз ям!
  • 1 жълта чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 100 г чери домати
  • 6 стръка копър
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 4 с.л. зехтин
  • сол
  • По желание
  • босилек
  • орехи

Начин на приготвяне:

Отцедете варения нахут от консервата, буркана или водата, в която е предварително сварен. Изсипете го в купа и към него добавете нарязаните на кубчета чушки и ситно накълцания копър. Прибавете нарязаните на четвъртинки чери домати.

Нарежете кренвиршите на кубчета и ги запечете от всички страни в сух тиган с незалепващо покритие, докато се позлатят. Оставете ги да се охладят и ги добавете към салатата. Тя се овкусява със сол, зехтин и прясно изцеден лимонов сок. Разбъркайте старателно и се сервирайте. По желание декорирайте с пресен босилек или поръсете с натрошени печени орехи.

Салатата с нахут е чудесна идея както за обяд, така и за вечеря. Подходяща е за домашно приготвен обяд в офиса, тъй като е лесна за опаковане в кутия, не отнема време и е вкусна и на следващия ден.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ