Салата от леща с карамелизиран лук, спанак и колбас

Със салам 15 мин Сложност Порции 2

Необходими продукти:

  • 400 г варена леща
  • 100 г Деликатесен салам Аз ям!
  • 4 глави червен лук
  • 2 с.л. захар
  • 200 г спанак
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 9 с.л. зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

Отцедете варената леща от консервата, буркана или водата, в която е предварително сварена. Изсипете в купа и към нея добавете листата пресен спанак. Нарежете лука на тънки полумесеци и го поставете в сух тиган, заедно със захарта. Бъркайте, докато захарта се разтопи и лукът омекне и се карамелизира. Оставете да се охлади и добавете към салатата. Овкусете я със сол, зехтин и прясно изцеден лимонов сок. Разбъркайте старателно и добавете резени колбас.

Салатата с леща е чудесна идея както за обяд, така и за вечеря. Подходяща е за домашно приготвен обяд в офиса, тъй като е лесна за опаковане в кутия, не отнема време и е вкусна и на следващия ден.

Най-апетитен резултат ще постигнете с Деликатесен колбас Аз ям!. С гаранция от Градус.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ