Салата панцанела с фенел, шпеков салам и маслини

Рецепти 25 мин Сложност Порции 2

Необходими продукти:

  • 75 мл зехтин
  • 60 мл червен винен оцет
  • 1 малка глава лук шалот
  • 1 глава радичио
  • 500 г нарязан на тънко фенел
  • 1 с. л. горчица
  • 1 бр. шпеков салам Аз ям!
  • 1 глава червен лук
  • 120 г черни маслини
  • 120 г сирене Пармезан
  • 1/2 връзка пресен магданоз
  • 1 хляб с квас
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на кубчета, посолете и поръсете с черен пипер. Сложете в тава покрита с хартия за печене и го запечете в загрята до 190 градуса фурна за 8-10 минути. През това време нарежете салама на тънки колелца, а след това на ивички. Нарежете фенела, радичиото и червения лук на тънки резени.

В голяма купа смесете зехтина, оцета, горчицата, ситно нарязания лук шалот и сол и черен пипер. Разбъркайте добре и добавете зеленчуците. Разбъркайте отново, прибавете хляба, шпековия салам, маслините и настъргания пармезан.

Разбъркайте добре и сервирайте. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ