Салата със спанак, наденица и нахут

Рецепти 20 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 2 бр. Родопска наденица Аз ям!
  • 2 с. л. зехтин
  • 150 г бейби спанак
  • 310 г нахут от консерва
  • 125 г печена червена чушка
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л. черен пипер
  • 1 с. л. червен винен оцет
  • 100 г сирене за гарниране

Начин на приготвяне:

В тиган загрейте зехтина на средно висока температура и запържете нарязаните на тънки колелца наденици до златисто за 7-8 минути, като разбърквате периодично. Добавете измития и подсушен спанак, разбъркайте и гответе 2-3 минути, докато спанака омекне. Изсипете всичко в голяма купа, добавете отцедения и измит нахут, нарязаната на ивици печена чушка и оцета. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте. Сервирайте салатата в дълбоки чинии, като всяка порция поръсите с натрошено сирене.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ