Сандвич с кашкавал и Шпеков салам Аз ям!

Рецепти 40 мин Сложност Порции 2

Необходими продукти:

  • 4 филии хляб
  • 250 мл прясно мляко (затоплено)
  • 1 щипка индийско орехче
  • 200 г кашкавал
  • 100 г Шпеков салам Аз ям!
  • 1 с. л. брашно
  • 1 с. л. краве масло
  • 1 с. л. дижонска горчица
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Запечете хляба за 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Настържете кашкавала и нарежете салама на тънки парчета. Загрейте маслото и в него до златисто запържете брашното. Налейте затопленото мляко и бъркайте енергично, докато се получи гладък гъст бешамел. Оттеглете от огъня и се подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Разбъркайте.

Намажете препечените филийки тънко с горчицата. Върху една филия поръсете настърган кашкавал, сложете парчета салам и отново поръсете с настърган кашкавал (част от настъргания кашкавал се заделя за накрая). Захлупете с друга филия с намазаната страна надолу. Пригответе така всички сандвичи и ги наредете в тава. Залейте сандвичите с бешамела и ги поръсете с останалия кашкавал. Печете около 10 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ