Солена палачинка

Рецепти 60 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • За палачинките
  • 400 г брашно
  • 4 яйца
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка захар
  • 2 с.л. олио
  • 400 г прясно мляко
  • За плънката
  • 300 г печурки
  • 30 г масло
  • 3 бр. кренвирши Аз ям!
  • 150 г топено сирене и шопско сирене (най-добре микс)
  • 50 г кашкавал
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разбийте в купа яйцата. Прибавете брашното, солта, захарта, олиото и 1/3 от млякото. Разбърквайте до получаване на хомогенна смес и добавете останалото мляко. В нагорещен тиган изсипете 1 малък черпак от сместа и печете до готовност на палачинките, като внимавате с дебелината им.

За плънката:

Нарежете печурките на ситно, след което ги задушете в маслото, като добавите сол и черен пипер на вкус. При добре омекналите печурки добавете ситно нарязаните кренвирши и топеното сирене. Оставете ги на огъня, докато топеното сирене се разтопи и покрийте с останалите продукти.

Разпределете получената плънка по палачинките. Завийте ги и ги наредете в тава.
По желание и възможност настържете отгоре кашкавал и запечете за 6-8 минути във фурна на 180 градуса и поръсете с магданоз.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ