Солени палачинки със суджук

Рецепти 30 мин Сложност Порции 8 палачинки

Хранителни стойности:

525
kcal
32 г
протеини
33 г
мазнини
24 г
въглехидрати

Приблизителни стойности, базирани на една порция

Необходими продукти:

  • За палачинките
  • 120 мл леко затоплена вода
  • 240 мл леко затоплено мляко
  • 50 мл разтопено краве масло
  • 4 бр. яйца
  • 1 с. л. захар
  • ½ ч. л. сол
  • 150 г брашно
  • За плънката
  • 1 бр. телешки суджук Аз ям!
  • 300 г моцарела
  • 200 г крема сирене
  • 50 г масло

Начин на приготвяне:

За приготвянето на палачинките използвайте блендер. Aко нямате такъв, можете да използвате миксер или най-обикновена бъркалка. Първо прибавете течните съставки. Изсипете последователно водата, млякото, маслото, яйцата, захарта, солта и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Сложете по един черпак от сместа в тиган с незалепващо покритие, като го разклащате, за да се разпредели сместа равномерно. Палачинките се готвят на умерен котлон от двете страни до златисто. Пригответе си купа с капак, където да слагате готовите палачинки.

За ароматната плънка ще ви е необходимо да нарежете една подкова телешки суджук от Аз ям! Настържете на ренде моцарелата и си пригответе крема сирене. Готовите палачинки намажете с малко от крема сиренето. В горната част на палачинката поръсете с моцарелата и суджука. Завийте първо краищата на палачинката, след което я навийте на руло.

Навитите палачинки преди сервиране загрейте в тиган с малко масло и сервирайте докато са топли.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ