Средиземноморски касерол със зеленчуци и наденица

Рецепти 60 мин Сложност Порции 4-6

Необходими продукти:

  • 4 бр. Македонска наденица Аз ям!
  • 1 глава червен лук
  • 3-4 клонки пресен риган
  • 5 скилидки чесън
  • 600 г сладки картофи
  • 4-5 с. л. зехтин
  • 250 г чери домати
  • 50 г черни маслини без костилка

Начин на приготвяне:

Нарежете обелените картофи на кубчета, лука разрежете на 8, а чесъна обелете и оставете скилидките цели. Сложете зеленчуците в тава за печене, полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер. Печете 40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Разрежете наденицата на две по дължина, а след това на още 2 напречно и направете плитки разрези на всяко парче.

Извадете съда от фурната, сложете наденицата, разрязаните на две чери домати, клонките риган и маслините. Печете още 15 минути, докато наденицата се зачерви, а доматите омекнат и се запекат леко.

Поднесете с листенца пресен риган и препечен хляб.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ