Супа с печена тиква и суджук

Рецепти 65 мин Сложност Порции 4

Хранителни стойности:

491
kcal
15 г
протеини
38 г
мазнини
29 г
въглехидрати
3 г
фибри

Приблизителни стойности, базирани на една порция

Необходими продукти:

  • 1 кг тиква - почистена, но необелена
  • 1 опаковка суджук Аз ям!
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 1 глава чесън
  • 2 ябълки
  • 4-5 с. л. зехтин
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 1 ч. л. чили на люспи
  • 50 г изпечени тиквени семки
  • 1 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата на големи парчета и сложете в тава, покрита с хартия за печене. Добавете разрязаните на две глави лук, необелената глава чесън, на която сте отрязали връхчето и нарязаните на две три парчета моркови. Полейте с 4 супени лъжици от зехтина, посолете и подправете с черен пипер. Разбърккате добре, за да се намаслят всички продукти и печете 20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Добавете разрязаните на две и почистени от семената ябълки и печете още 15 минути. Извадете зеленчуците и охладете за няколко минути.

С лъжица оберете тиквата от кората, изстискайте изпечения чесън и махнете люспите на лука. Сложете всички зеленчуци в голяма тенджера, налейте бульона и оставете да заври.

Обелете и нарежете на тънки резенчета суджук. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и запържете суджука, докато стане златист и хрупкав.

Пасирайте супата до гладко пюре, опитайте на вкус и ако има нужда, доовкусете. Севрирайте в подходящи чинии и отгоре гарнирайте с хрупкав суджук, тиквени семки и чили на люспи. Полейте с малко от зехтина, в който е запържен суджукът и поднесете супата топла.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ