Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на големи парчета и сложете в тава, покрита с хартия за печене. Добавете разрязаните на две глави лук, необелената глава чесън, на която сте отрязали връхчето и нарязаните на две три парчета моркови. Полейте с 4 супени лъжици от зехтина, посолете и подправете с черен пипер. Разбърккате добре, за да се намаслят всички продукти и печете 20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Добавете разрязаните на две и почистени от семената ябълки и печете още 15 минути. Извадете зеленчуците и охладете за няколко минути.
С лъжица оберете тиквата от кората, изстискайте изпечения чесън и махнете люспите на лука. Сложете всички зеленчуци в голяма тенджера, налейте бульона и оставете да заври.
Обелете и нарежете на тънки резенчета суджук. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и запържете суджука, докато стане златист и хрупкав.
Пасирайте супата до гладко пюре, опитайте на вкус и ако има нужда, доовкусете. Севрирайте в подходящи чинии и отгоре гарнирайте с хрупкав суджук, тиквени семки и чили на люспи. Полейте с малко от зехтина, в който е запържен суджукът и поднесете супата топла.