Тако пълнени чушки с кренвирши

Рецепти 45 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 големи чушки
  • 4 бр. кренвирши Аз ям!
  • микс от подправки за тако
  • 1/2 ч. ч. доматен сос
  • 1 ч. ч. кашкавал или чедър
  • За микс от подправки за тако
  • 1 ч. л. чили
  • 1/2 ч. л. сол
  • 3/4 ч. л. кимион
  • 1/2 ч. л. риган
  • 1/4 ч. л. чесън на прах
  • 1/4 ч. л. лук на прах
  • По избор
  • пресни чери домати
  • пресен кориандър
  • заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Нарежете чушките на половинки. Махнете семките и ципите. Сложете половинките с отвора към вас върху хартия за печене. Печете чушките около 20 минути докато омекнат.

Докато чушките се пекат, започнете да приготвяте плънката. В среден тиган сложете малко зехтин и добавете нарязаните на ситно кренвирши. Гответе на среден огън, докато кренвиршите хванат лек загар. Добавете микса от подправки за тако и доматения сос и разбъркайте добре.

С помощта на лъжица сложете получената смес в сготвените вече чушки. Поръсете с кашкавал или чедър. Печете още 2–3 минути, докато кашкавалът се разтопи.

Сервирайте топли като добавите по избор пресни чери домати, пресен кориандър или заквасена сметана.

Съвет: Ако нямате фурна на разположение, можете да гриловате предварително чушките и след като добавите плънката, да ги върнете отново на котлона, като ги захлупите за няколко минути, докато не се разтопи кашкавалът.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ