Тарталети от бутер тесто, луканка, картофи и ементал

Рецепти 30 мин Сложност Порции 6-8

Необходими продукти:

  • 1 бр. луканка Аз ям!
  • 2-3 дребни картофа
  • 1 лист охладено бутер тесто
  • 1/4 ч. л. сол
  • 125 г настърган кашкавал от овче мляко
  • 2 клонки пресен розмарин

Начин на приготвяне:

Първо сложете измитите необелени картофи в съд със студена вода и варете 5-6 минути от момента на завиране. Отцедете и охладете.

Нарежете на ситно розмарина, добавете към настъргания кашкавал и разбъркайте добре. Сварените картофи нарежете на тънки колеца и оставете настрана.

Извадете тестото от хладилника и нарежете на 15-18 парчета. Разпределете кашкавала с розмарина и отгоре сложете по 2 резенчета картоф. Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 15 минути. Извадете тарталетите от фурната и върху всяка сложете по 1 тънко резенче луканка. Върнете във фурната за още 5 минути.

Поднесете топли, поръсени с нарязан на тънки колелца пресен лук.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ