Начин на приготвяне:
Първо сложете измитите необелени картофи в съд със студена вода и варете 5-6 минути от момента на завиране. Отцедете и охладете.
Нарежете на ситно розмарина, добавете към настъргания кашкавал и разбъркайте добре. Сварените картофи нарежете на тънки колеца и оставете настрана.
Извадете тестото от хладилника и нарежете на 15-18 парчета. Разпределете кашкавала с розмарина и отгоре сложете по 2 резенчета картоф. Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 15 минути. Извадете тарталетите от фурната и върху всяка сложете по 1 тънко резенче луканка. Върнете във фурната за още 5 минути.
Поднесете топли, поръсени с нарязан на тънки колелца пресен лук.