Текс-мекс ориз с наденица

Рецепти 50 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 2 бр. Родопска наденица Аз ям!
  • 1 лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 ч. л. чили
  • 1/2 ч. л. сол
  • 3/4 ч. л. кимион
  • 1/2 ч. л. риган
  • 300 мл вода
  • 400 гр консерва домати
  • 400 гр консерва червен боб
  • 125 гр дългозърнест ориз
  • сок от 1/2 лайм

Начин на приготвяне:

Нарежете наденичките на кръгчета и ги изпържете в дълбок тиган докато не станат със златист загар. Добавете лука и пържете 2-3 минути, докато омекне. Добавете и зелената чушка, както и подправките. Разбъркайте добре и гответе още 1 минута.

Добавете останалите продукти (без сока от лайм) и оставете да заври. Покрийте с капак и оставете да ври 20 минути или докато оризът е готов. Разбърквайте периодично. След като оризът е готов, махнете капака и поръсете със сока от лайм. Разбъркайте и оставете да почине 5-6 минути преди сервиране.

Поръсете с пресен кориандър или магданоз.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ