Текс-мекс пицети

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 големи тортии
  • 420 г бобена паста
  • 50 г доматена салца
  • 1 ч. ч.Заралийски салам Аз ям!
  • За бобената паста
  • 420 г консерва червен боб
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч. л. кимион
  • чили
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Пригответе първо бобената паста.

Сложете зехтина в тиган и загрейте на среден огън. Сложете скилидките чесън в горещата мазнина и печете до златисто около 4-5 минути. С помощта на вилица смачкайте чесъна. Добавете боба, кимион, чили, сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре и гответе, докато боба се стопли добре – около 5 минути. След това пасирайте.

Пригответе пицетите.

В голям тиган сложете няколко капки зехтин и когато се загрее, сложете първата тортиа. Печете около 1-2 минути на страна, докато хване златист загар. Когато тортиата се запече, я намажете с бобената паста, отгоре сложете от доматената салца, салама и кашкавала. Сложете за 5 минути в предварително загрята фурна, докато кашкавалът се разтопи.

Гарнирайте отгоре с резенчета авокадо, пресен кориандър и сок от половин лайм.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ