Телешки суджук по ловджийски

Със сурово-сушени колбаси 45 мин Сложност Порции 4

Хранителни стойности:

320
kcal
16 г
протеини
20 г
мазнини
15 г
въглехидрати
3 г
фибри

Приблизителни стойности, базирани на една порция

Необходими продукти:

  • 1 бр. телешки суджук Аз ям!
  • 60 мл олио
  • 400 г гъби печурки
  • 2 глави лук
  • 4-5 скилидки чесън
  • 150 мл бяло вино
  • 2 с. л. доматена паста
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 5-6 клонки прясна мащерка
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете суджука на тънки филийки, прехвърлете в купичка и оставете настрана.

Разрежете гъбите на две, а след това нарежете на филийки с дебелина около 3 милиметра.В широк тиган загрейте олиото и запържете гъбите за 7-8 минути до златисто.

Добавете нарязания на кубчета лук и мащерката и гответе още 5-6 минути, докато лука омекне. Добавете червения пипер и нарязания на филийки чесън и гответе около минута.

Налейте виното и оставете за 2-3 минути, докато се изпари алкохола.

Посолете и подправете с черен пипер. Извадете букетчето  мащерка и добавете суджука.

Разбъркайте и гответе 4-5 минути. Сервирайте с препечен хляб и листенца прясна мащерка.

 

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ