Топла салата с маруля, грах и Заралийски салам

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 200 г Заралийски салам Аз ям!
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 малки зелени салати
  • 200 мл пилешки бульон
  • 300 г замразен грах
  • кора от 1 лимон
  • 2 клонки мента
  • 3-4 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

В широк тиган загрейте половината зехтин, сложете нарязания на колелца лук и гответе 2-3 минути. Сложете нарязания на филийки чесън, разрязаните на 2 салати, налейте бульона и гответе 5 минути. Загрейте останалия зехтин в малък тиган, добавете нарязания на тънки колеца Заралийски салам Аз ям! и гответе 6-7 минути, докато покафенее и стане хрупкав. Извадете в чиния и оставете настрана.

Към лука и салатите прибавете граха, лимоновата кора, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте и гответе още 5 минути.

Разделете на порции и към всяка сложете от запържения салам и листа прясна мента и лимонова кора.

 

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ