Тост сандвич със Заралийски салам и чедър

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 2 глави червен лук
  • 2 с. л. мед
  • 2 с. л. червен винен оцет
  • 1 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 8 филии хляб за тостер
  • 12 филийки сирене чедър
  • 100 г Заралийски салам Аз ям!
  • масло за намазване

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на дребни кубчета и сложете в касерола заедно с оцета и меда. Гответе 10-15 минути на средно силен огън, докато лукът омекне, като разбърквате от време на време. Посолете и подправете на вкус и свалете съда от котлона.

Нарежете салама на тънки филийки.

Върху половината филии хляб сложете по 2 филийки сирене. Отгоре разпределете лука, сложете по 7-8 колелца заралийски салам и покрийте с останалите филийки сирене. Поставете отгоре филийки хляб, притиснете леко и намажете с. масло. Поставете сандвичите в преса за сандвичи с намазаната страна надолу, намажете горните филии с масло и запечете до златисто.

Готовите сандвичи разрежете на две и поднесете веднага.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ