Фахитас с наденица, чушки и сирене

Рецепти 35 мин Сложност Порции 4-6

Необходими продукти:

  • 2 бр. Македонска наденица Аз ям!
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 1 глава лук
  • 2 ч. л. царевично нишесте
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. пушен червен пипер
  • 1/2 ч. л. смлян кимион
  • 1/2 ч. л. сушен риган
  • 1/2 ч. л. чесън на прах
  • 1/4 ч. л. лют червен пипер
  • 4-6 тортия питки
  • 100 г сирене
  • 1/2 връзка пресен кориандър

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на колелца, чушките почистете от семената и нарежете на тънки дълги ивици, а лука на полумесеци. Сложете всички продукти в голяма тава и полейте със зехтина. В купичка смесете царевичното нишесте, солта, пушения пипер, кимиона, ригана, чесъна на прах и лютия червен пипер. Поръсете наденицата и чушките със сместа и разбъркайте, за да се покрият всички продукти равномерно.

Печете около 20-25 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, като в средата на печенето разбъркайте добре.

Върху всяка тортия питка сложете от готовата смес с наденица, поръсете с листа кориандър и натрошено сирене. Гарнирайте с пресни чери домати и поднесете веднага.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ