Френска лучена супа с наденица

Рецепти 120 мин Сложност Порции 6

Необходими продукти:

  • 3 бр. Софийска наденица Аз ям!
  • 1 кг кромид лук
  • 1,5 л телешки бульон
  • франзела
  • кашкавал
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер

Начин на приготвяне:

Накъсайте надениците на едри парчета и ги запечете в сух тиган до зачервяване. В същия тиган запържете и лука, нарязан на едро, докато омекне. Бульона можете да приготвите, като задушите телешко рагу с малко зеленчуци по избор или да използвате готов. Доливайте го постепенно към лука и варете на бавен огън около 90 минути.
Накрая добавете наденицата, сол, черен и червен пипер и оставете да къкри на слаб огън за около 20 минути.
Сервирайте супата с филия препечена франзела и запечен кашкавал.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ