Царевична супа с Деликатесен салам

Рецепти 45 мин Сложност Порции 6

Необходими продукти:

  • 400 г замразена царевица (4 кочана млечна царевица)
  • 220 г Деликатесен салам Аз ям!
  • 1 глава лук
  • 1 зелена люта чушка
  • 2 печени червени чушки
  • 2 картофа
  • 1 стрък стеблена целина
  • 1/2 с. л. червен пипер
  • 1 ч. л. кимион
  • 350 мл животинска сметана
  • 350 мл прясно мляко
  • 500 мл пилешки бульон
  • 50 мл царевично олио
  • 1/2 връзка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете Деликатесния салам, лука, двата вида чушки и целината на кубчета. Запържете ги в сгорещеното олио и когато станат златисти, извадете част от тях от съда и ги оставете настрани за гарниране. В тенджерата добавете картофите, нарязани на кубчета, царевицата, кимиона, а след минута и червения пипер. Разбъркайте и веднага се налейте бульона. Похлупете и гответе, докато зеленчуците омекнат напълно. Налейте млякото и сметаната и овкусете със сол и черен пипер. Кипва се и се дърпа от огъня.

Разбъркайте заделените запържени зеленчуци и салам с наситнения магданоз и разпределете във всяка порция супа.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ