Цветна мусака с тиквички и патладжан

Рецепти 60 мин Сложност Порции 6

Хранителни стойности:

532
kcal
60 г
протеини
25 г
мазнини
22 г
въглехидрати
9 г
фибри

Приблизителни стойности, базирани на една порция

Необходими продукти:

  • 800 г Универсална кайма Аз ям!
  • 2 бр жълти тиквички
  • 2 бр зелени тиквички
  • 2 бр тъмно зелени тиквички
  • 2 бр бял патладжан
  • 2 бр лилав патладжан
  • 2 бр домат
  • лук
  • чесън
  • 350 г кашкавал
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Запържете в нагорещен тиган нарязания лук и наситнен чесън, каймата и настърганите домати. Гответе всичко, докато каймата се раздели на зрънца. В тава наредете нарязаните на полумесеци тиквички и патладжан. Залейте всичко с плънката от кайма, домати и лук. Печете 25-30 минути на 180 градуса. Малко преди да е готова, поръсете с кашкавал и допечете за още 10 минути. Сервирайте с нарязан на ситно магданоз.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ