Начин на приготвяне:
Нарежете наденицата на дебели колелца. Загрейте олиото в широк съд и запържете наденицата до златисто за 7-8 минути. Извадете я в купа и в същия съд сложете обеленият арпаджик. Гответе около 8-10 минути, докато започне да става прозрачен и добавете доматената паста и червения пипер. Гответе около минута и налейте виното. Оставете за няколко минути, за да се изпари алкохола и налейте 150 мл вода. Покрийте с капак и варете 10 минути.
Добавете чубрицата и брашното, разбъркайте и гответе 2-3 минути, за да се сготви брашното. Прибавете нарязаните на кубчета домати, солта и черния пипер. Разбъркайте, добавете маслото и оставете да се разтопи. Прибавете наденицата, разбъркайте и оставете да се затопли.
В чиния за сервиране сложете сварен ориз и добавете щедро количество чомлек кебап. Поръсете със ситно нарязан магданоз и прясно смлян черен пипер.