Чомлек кебап с Македонска наденица

Рецепти 55 мин Сложност Порции 4-6

Хранителни стойности:

546
kcal
14 г
протеини
46 г
мазнини
21 г
въглехидрати
5 г
фибри

Приблизителни стойности, базирани на една порция

Необходими продукти:

  • 4 бр. Македонска наденица Аз ям!
  • 75 мл олио
  • 25 г масло
  • 500 г арпаджик
  • 1 с. л. брашно
  • 1 1/2 с. л. доматена паста
  • 100 г домати
  • 50 мл червено вино
  • 1 с. л. чубрица
  • 1 с. л. червен пипер
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • За сервиране
  • Сварен бял ориз
  • Пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на дебели колелца. Загрейте олиото в широк съд и запържете наденицата до златисто за 7-8 минути. Извадете я в купа и в същия съд сложете обеленият арпаджик. Гответе около 8-10 минути, докато започне да става прозрачен и добавете доматената паста и червения пипер. Гответе около минута и налейте виното. Оставете за няколко минути, за да се изпари алкохола и налейте 150 мл вода. Покрийте с капак и варете 10 минути.

Добавете чубрицата и брашното, разбъркайте и гответе 2-3 минути, за да се сготви брашното. Прибавете нарязаните на кубчета домати, солта и черния пипер. Разбъркайте, добавете маслото и оставете да се разтопи. Прибавете наденицата, разбъркайте и оставете да се затопли.

В чиния за сервиране сложете сварен ориз и добавете щедро количество чомлек кебап. Поръсете със ситно нарязан магданоз и прясно смлян черен пипер.

 

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ