Шишчета с наденица, цветни чушки и лук

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4-6

Необходими продукти:

  • 2-3 бр. Софийска наденица Аз ям!
  • 2 глави лук
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • За дресинга
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 връзка копър
  • 50 мл зехтин
  • сок от 1 лимон
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус
  • 4 парчета сирене халуми
  • дървени шишове, предварително потопени за 10 минути в студена вода

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на колелца дебели около 1.5 см. Почистете лука и чушките, нарежете чушките на парчета с големината на наденицата, а лука на 4.

Нанижете продуктите на шишовете като ги редувате. Изпечете на не много гореща скара за 6-7 минути, докато наденицата се сготви и зеленчуците омекнат. През това време пригответе дресинга.

Нарежете на ситно копъра и магданоза и ги сложете в купичка. Добавете пасирания чесън и залейте с емулсия от зехтина и лимоновия сок. Посолете и разбъркайте. Дръжте на хладно до момента на сервиране.

Свалете шишчетата с наденица от скарата и запечете сиренето от двете страни за 4-5 минути. Сервирайте шишчетата, поляти с дресинга, парче сирене и пресни домати.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ