Щрудел с наденица

Рецепти 90 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 бр ябълки
  • 3 бр. Софийска наденица Аз ям!
  • 1 бр яйце
  • 1 глава кромид лук
  • орехи
  • кори за баница

Начин на приготвяне:

В нагорещен тиган запържете лука, докато омекне и придобие златист цвят. Към него прибавете нарязаните на ситно наденици и накрая ябълките. Осолете продуктите и ги отстранете от котлона.
Оразмерете корите. Сложете малко от плънката, поръсете с наситнените орехи и завийте в правоъгълна форма. Печете на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 мин.
След като се изпече, намажете щрудела с жълтък и го върнете във фурната за още 5 мин.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ