Вкусни идеи

3 рецепти с Македонска наденица на тиган

В забързаното ни ежедневие все по-рядко ни остава свободно време, което да отделим за себе си, да обърнем внимание на любимите хора, приятелите и децата. А какво остава за готвенето? До голяма степен започнахме да го приемаме по-скоро като задължение, отколкото като приятното и отпускащо занимание, каквото всъщност е. Бързата храна, доставките до дома и офиса и хилядите ресторанти, които предлагат храна за вкъщи станаха неизменима част от живота на модерния човек.

Едно време бабите ни готвеха по няколко ястия наведнъж с ясната идея да има храна за цялото семейство за няколко дни напред, докато днес готвим колкото за едно ядене, за да не остава и да се разваля в хладилника.

Днес ще се опитаме да възродим отново тази българска семейна традиция с три рецепти, които специално подготвихме заедно с Бон Апети. А за тези от вас, които си мислят, че готвенето трябва е сложно – спокойно! Готвенето е процес, който доставя удоволствие, а нашите рецепти са толкова лесни и бързи, че приготвянето им се случва като за секунди. Така ви гарантираме, че времето прекарано в кухнята ще е кратко, а крайният резултат – повече от апетитен. Единственото, от което ще имате нужда са няколко парчета от нашата Македонска наденица Аз ям! и няколко познати продукта, които ще откриете в най-близкия магазин.

ХРУПКАВИ ФИЛИЙКИ С НАДЕНИЦА И ПЕЧЕНИ ДОМАТИ

Или иначе казано – нашият вариант на любимите ни тапаси. Перфектно както за бързо хапване сутринта, така и за приятна компания към чашата вино и сладките приказки. Пригответе лесно, като първо поставите чери доматките в подходящ за печене съд. Залейте ги с олио или зехтин, подсолете на вкус и ги сложете да се запекат във фурната. Междувременно нарежете една франзела на филийки с подходяща дебелина и намажете със зехтин. Сложете ги да се запекат, а междувременно хвърлете няколко парчета Македонска наденица Аз ям! на грил тиган и ги изпечете до получаване на желания загар.

Докато всичко се пече, пасирайте заедно малко грах от консерва, сок от половин лимон, спанак, сол и малко зехтин, докато получите свежа зелена паста. След изпичане, нарежете наденица на малки филийки.

След като всичко е готово, намажете препечените филийки с пастата, добавете изпечено чери доматче и няколко парчета от Македонската наденица Аз ям! и voila – насладете се!

ПЪСТРА САЛАТА

Ако търсите какво да хапнете по средата на деня, но в същото време искате да е леко, но засищащо, салатата е вашият избор, точно в десятката.

За да приготвите, първо нарежете две парчета прясно запечена Македонска наденица Аз ям! на филийки. Сварете паста по желание, а в голям тиган запържете леко чушка и прясна зелена тиквичка. След готовност поставете в дълбока чиния за сервиране, добавете пастата и наденица, малко пресни чери доматчета и поръсете с маслини и краве сирене. Овкусете със зехтин, балсамов оцет и подправки по желание, разбъркайте и се насладете на питателен обяд.

НАДЕНИЦА С ЯЙЦА В ДОМАТЕН СОС

Ако сте почитатели на традиционната българска кухня, значи тази рецепта е за вас! Няма по-добро съчетание от вкуса на наденицата и доматения сос. М-м-м…

Сложете две парчета Македонска наденица Аз ям! да се запичат в подходящ грил тиган или на скара. Докато наденицата се пече, в дълбок тиган сложете малко кимион олио (или зехтин), нарязан лук, червен пипер, щипка сол, малко розмарин и дафинов лист. Добавете пресни домати и чушка и оставете всичко да се запече на умерен огън. Счупете няколко яйца и добавете върху сместа, след което добавете двете парчета Македонска наденица Аз ям!. Сложете капак върху тигана и оставете да се запече до готовност.

Поднесете и сервирайте ястието топло в комбинация с чаша вино и хляб и се насладете на комплиментите за добре свършената работа в кухнята.

Надяваме се тези три бързи рецепти от Аз ям! и Бон Апети да ви вдъхновят да създавате красиви и вкусни рецепти у дома. А резултатите винаги можете да споделите с нас във Facebook и Instagram.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ