Вкусни идеи

5 есенни рецепти, които ще създадат усещане за домашен уют

Есента е сезонът, който може да накара всичките ни сетива да затанцуват. Посрещаме с отворени обятия усещането за по-ниски температури след дългите летни жеги, както и красивите тонове червено, портокалово и кафяво, в които се преобразяват дърветата. Но най-вече обичаме стоплящото чувство, което ни завладява, щом усетим апетитно ухание от кухнята и чуем как тенджерата къкри на котлона. Време е свежите и леки летни ястия да отстъпят на по-сърдечната и богата храна. Затова сме приготвили пет есенни рецепти, които ще разнообразят есенното меню и ще създадат уютна атмосфера във всеки дом.

 

СУПА С ПЕЧЕНА ТИКВА И СУДЖУК 

 

Супа с печена тиква и суджук Аз ям!

 

Голяма част от чара на есента идва от уханието и вкуса на тиквата и именно тя оглавява нашия списък. Докато пазим близо до сърцето си бабината рецепта за тиквеник, понякога обичаме и да импровизираме. Така решихме да добавим нещичко от себе си към любимата тиквена супа. Парченцата хрупкав, солен суджук Аз ям!, които идеално подчертават вкуса на сладката печена тиква. Истинска есенна идилия, която се приготвя за минути!

ПАПРИКАШ

 

Всяка домакиня е приготвяла поне веднъж класически паприкаш. Въпреки че е традиционно унгарско ястие, то намира широко приложение и у нас. В паприкаша се използват много продукти именно от есенната палитра – чушки, домати, лук, люти чушки и магданоз. Както винаги, нашето предложение е малко по-специално – със златисто запържена наденица Аз ям! Гарантираме, че само аромата на това ястие ще събере цялото семейство около масата.

ПЪЛНЕН ПАТЛАДЖАН С НАДЕНИЦА, ЛУК И ДОМАТИ

 

Ако тиквата е царицата на есента, то патладжанът е царят! Няма как да го оставим извън сезонната ни селекция. Пълненият патладжан с наденица Аз ям! е любима наша рецепта, която сме сигурни, че ще се превърне във фаворит и за вас. Ако все още се колебаете дали да добавите патладжаните в списъка за пазаруване тази есен, може да изгледате рецептата и на видео, за да се уверите колко апетитно изглежда в чинията.

МИНИ ПАЙ С КРЕНВИРШИ И КАРАМЕЛИЗИРАН ЛУК

 

пай с карамелизиран лук и чушки

Колкото по-студено става навън, толкова повече търсим домашния уют. А истински уютно се чувстваме тогава, когато сме в компанията на най-близките си хора. Точно за тях си мислихме, когато създадохме рецептата за мини пайове с карамелизиран лук и кренвирши Аз ям! Те са перфектният повод да поканите семейството или приятелите вкъщи, и заедно да отпразнувате по-кратките дни и по-хладните вечери.

ПРЯСНА ПАСТА ДОМАТЕН СОС, КАНЕЛА И НАДЕНИЦА

 

Прясна паста талиатели с доматен сос, канела и наденица

Завършваме нашия списък с едно по-смело предложение. Обичаме паста и определено не се страхуваме да експериментираме с нея. Когато приготвяме талиатели с доматен сос и наденица Аз ям!, добавяме една тайна съставка, която изцяло променя ястието и дава дълбочина на вкусовете. Това е канелата – подправка, чиято миризма свързваме с много от домашните вкусотии и усещането за топлина и уют в хладните дни.

Ако все още не сте показали на какво сте способни в кухнята – сега е моментът да ви напомним, че може да споделите кулинарните си преживявания с нас във Facebook или с хаштаг #azyambg в Instagram.

 

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ