Вкусни идеи

5 начина да разнообразим закуската

Всички сме чували, че закуската е най-важното хранене за деня. Това е така, защото сутрин тялото ни се нуждае от храна, която да задейства метаболизма ни и да ни даде енергия да започнем работния ден. Често обаче ограничаваме избора си за сутрешно хапване до яйца или зърнени храни, и се оказва, че се храним с едно и също всеки ден.

Монотонността може да накара човек да загуби апетит. Затова е важно да разнообразяваме закуската, като я правим не само вкусна, но и питателна. С тези апетитни предложения от кухнята на Аз ям! закуската наистина ще се превърне в най-важното и любимо хранене за деня.

Мъфини с наденица

Мъфините с наденица Аз ям! са подходяща закуска за цялото семейство. Приготвят се бързо и не изискват много съставки, а вкусният резултат е на лице. Сервирате ли ги на масата всички бързо ще се съберат около нея и може да сте сигурни, че никой вкъщи няма да пропусне най-важното хранене за деня.

Бърза пица с телешка луканка

Едва ли сте се сещали да си приготвите пица за закуска. Бързата пица с телешка луканка Аз ям!  не е типичното сутрешно ястие, което сме свикнали да хапваме, така че ако искате да замените бърканите яйца и тостовете, това е подходящо решение. Гарантираме, че щом я опитате веднъж, все по-често ще се случва да си я приготвяте за закуска.

Рулца с кренвирши и маслини

За тази рецепта са ви нужни само пет съставки и не повече от 30 минути. Рулцата с кренвирши и маслини се приготвят с бутер тесто, което се изпича само за няколко минути. Това е вкусно решение за сутрините, в които закъснявате, защото спокойно можете да ги хапнете на крак.

Френски кроасани с масло и луканка

Това е една от рецептите, които ви съветваме да запазите за уикенда или някоя по-специална, а защо не и празнична сутрин. Златистите кроасани с масло и луканка Аз ям! отнемат малко повече време и отношение, но си заслужават! Кухнята ще замирише на френска пекарна, а любимият ви човек ще остане доволен, че сте приготвили ястие достойно за неделен брънч.

Бурито с Родопска наденица

Това ястие е за сутрините в които ви трябва много енергия. Буритото с Родопска наденица Аз ям! е може би най-питателната закуска в списъка ни с предложения. Приготвя се за броени минути и е толкова вкусно, че вероятно се хапва дори за по-малко. Ние го приготвихме с наденица, но с кренвирши Аз ям! буритото е също толкова неустоимо!

Надяваме се, че с тези рецепти сме успели да ви вдъхновим и от утре закуската ще има специално място в ежедневието ви. Готовите резултати можете да споделите с нас във Facebook и Instagram.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ