Аз ям! на работа

5 неща, които да избягваш по време на обяд с колеги

Независимо дали обядът е официален, или просто хапваш с колеги в обедната почивка, има някои прости правила, които всички трябва да спазваме.

  • Да си оближеш пръстите! – това ти идва да направиш, когато обядваш с кренвиршите и надениците Аз ям!. Чудесен начин да покажеш на околните, че храната ти харесва. И все пак, не е толкова подходящо – от естетическа и хигиенична гледна точка би било добре да се въздържиш от облизването.
  • Говори се, че японците имат традиция да издават неприлични – според нашите разбирания – звуци, докато се хранят. С това те изразяват одобрението си към вкуса на храната. Ако обаче направиш нещо подобно по време на обяд в офиса, най-вероятно ще възмутиш колегите. А и на шефа няма да му се понрави.
  • За да не се нахвърлиш стръвнишки на обяда и да шокираш околните, ядейки лакомо, хапвай по нещо малко между храненията. Ябълка или банан, а защо не и няколко парченца кренвирш Аз ям! преди големия обяд?
  • Апетитът идва с яденето. Не можеш да устоиш на една вкусна наденица Аз ям!. Но ако все пак не си толкова гладен, не си играй с храната и не я разхвърляй около чинията. Само злоядите деца правят така.
  • Най-добре би било, ако по време на обяд с колеги избягваш да обсъждаш други колеги, шефа или дори работата. Наслади се на минутките за хранене, като запазиш атмосферата на колегиално уважение. Остави настрана и хоръра, който си гледал снощи. Забрави и за политическите теми. Нека обядът е зареждащ, а не обременяващ.

Очарованието на делничния обяд идва с кренвирши, наденици и салами Аз ям!.

Позволи си да овкусиш работната седмица с тях.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ