Вкусни идеи

5 страни с най-вкусните храни по света

Пътуването по света е нещо, което съветваме всеки да опита. Сблъсъкът на един човек с чуждестранната култура може да обърне представите му за много неща, включително и за начина, по който гледа на храната.

Всяка страна в света има свой специалитет, с който впечатлява своите посетители. Няма как да посетите чужда държава и да не опитате поне веднъж местните традиционни ястия. Днес разглеждаме няколко страни с най-вкусните им ястия, които можете да приготвите и вие в домашни условия.

ИТАЛИЯ

Безспорен факт е, че италианската кухня е огромен фаворит не само на нас, но и на по-голямата част от хората. Италия е страната, дала на света пицата, пастата и сладоледа. Знаем, че поне едно от трите ви е фаворит. Храната, в съчетание с богата история и култура на страната, със сигурност ще ви подействат така, че няма да искате да си тръгнете. Ако все пак копнеете за нещо с италиански привкус, опитайте с тези две рецепти:

ФРАНЦИЯ

Франция е страната на романтиката, изтънченото изкуство, модата и страхотната храна. Без значение колко пъти сте я посещавали, топлата изпечената багета, пухкавите кроасани и сирената са задължителна част от пътуването. Но това е една малка част от причините, заради които се влюбихме в страната.

Но няма как да говорим за Франция и да не споменем френската лучена супа или омлетите, които са често решение за вкусно хапване за закуска или обяд. В тази насока, ето няколко предложения и от нас:

ИСПАНИЯ

Испанците определено знаят как да си угаждат и да се наслаждават на живота. Испанската кухня се състои от голямо разнообразие от ястия, като тортиля, гаспачо, паеля и други, които най-често са повлияни от продуктите на моретата, заобикалящи страната и дълбоките ѝ средиземноморски корени. Типично за испанските ястия е използването на зехтин, доматен сос, чесън и лук като основни овкусители и разбира се, хляб и чаша вино към всяко ядене.

Испанската кухня често ни вдъхновява и в готварската книга на Аз ям! можеш да откриеш разнообразни рецепти, като:

ГЪРЦИЯ

Гърците, както и испанците, си падат по удоволствията в живота. Освен със сравнително топлия си климат и красивите морски гледки, Гърция впечатлява и със своите традиционни ястия, преплитайки в едно аромата на средиземноморието с продуктите на балканската трапеза.

Типична за гръцката кухня е морската храна – калмари, скариди, октопод… Но нека не пропускаме и обилното количество маслини и халуми. Често се вдъхновяваме от южните ни съседи и създадохме тези апетитни рецепти:

БЪЛГАРИЯ

Няма как да не споменем и България, когато говорим за най-вкусната храна в света. Нормално е – нашето си е най-хубаво. Затова създадохме и темата „Аз ям! българска кухня“ – за да покажем, че българската кухня е изключително автентична и по нищо не отстъпва на чуждестранната. В темата споделихме различни, любими на мнозина рецепти с нашите продукти и показахме колко лесно и бързо могат да бъдат приготвени, дори и в домашни условия.

Пълният списък с рецептите на Аз ям! можете да разгледате тук.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ