Аз ям! с отношение

8 тайни, които правят храненето навън много по-приятно

Ето няколко трика, с които да превърнете всяко хранене навън в прекрасно изживяване.

8 тайни, които правят храненето навън много по-приятно - Аз ям!

Открийте какво консумира главният готвач

Вместо да питате сервитьора какво препоръчва (той обикновено ще отговори с най-безопасното и най-популярно ястие), запитайте какво предястие прави главният готвач за себе си в обедната почивка. Най-вероятно това е най-вкусното ястие в менюто.

Поръчвайте вино на бутилка

Ако можете да убедите партньора/партньорката си да консумирате едно и също вино, поръчката на бутилка винаги е по-евтина от поръчването на вино на чаша. (Бонус: не се налага да чакате сервитьора да ви носи следваща чаша.)

Отидете в ресторанта отрано

Следвайте примера на по-старите хора: храненето по-рано е по-смислено и полезно. Не само че ресторантите няма да са толкова претъпкани, но и ще получите най-добрите и пресни месни разфасовки за вечерта.

8 тайни, които правят храненето навън много по-приятно - Аз ям!

Поръчвайте само разядки

Защо да се спирате на едно ястие, когато можете да похапнете по малко от пет различни ястия? А и ще спестите пари – предястията обикновено са два пъти по-скъпи от разядките, но рядко ви дават двойно повече храна.

Избягвайте уикенди и празници

Когато ресторантът е претъпкан, е почти гарантирано, че персоналът ще бърза да изпроводи гостите възможно най-бързо. Качеството на храната и обслужването със сигурност страдат от такова бързане. Гответе у дома в пикови периоди и запазете специалната вечеря за спокойна делнична вечер.

Кажете ясно дали храната ви харесва

Независимо дали обичате или мразите поднесената ви храна, изразете го ясно и недвусмислено (но любезно). Ако бургерът е бил твърде суров, кажете на мениджъра, вместо да се мръщите на сервитьора и да оставите негативен отзив. От друга страна, ако харесвате ястието си, похвалете го, така че ресторантьорът да ги запази в менюто!

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ