Датски хотдог

Рецепти 20 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 хлебчета за хотдог
  • 4 кренвирша Аз ям!
  • 4-5 с. л. карамелизиран лук
  • 1 глава лук
  • 2-3 кисели краставички
  • 2-3 с. л. горчица
  • 3 с. л. ябълково пюре
  • За сос ремулад
  • 2 кисели краставички
  • 1 с. л. каперси
  • 5-6 клонки пресен магданоз
  • 1 с. л. горчица
  • 1/2 ч. л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч. л. пушен червен пипер
  • сок от 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на сос ремулад. Нарежете лука на дребни кубчета и оставете до момента на сервиране. В купичка сложете майонезата и добавете нарязаните на ситно каперси и кисели краставички. Сложете ситно нарязания магданоз и овкусете с горчицата и двата вида пипер. Разбъркайте и добавете лимоновия сок. Разбъркайте отново и оставете настрана до момента на сервиране.

Обелете кренвиршите, нарежете краставичките на много тънки колелца и разрежете хлебчетата без да ги срязвате изцяло. Във всяко хлебче сложете по 1 кренвирш и покрийте с 2 с.л. сос ремулад. От едната страна на кренвирша сложете горчица, а от другата страна сложете ябълково пюре. Поръсете със ситно нарязан лук, отгоре сложете карамелизиран лук и кисели краставички. Завършете с още малко хрупкав карамелизиран лук.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ